divendres, 31 d’octubre de 2014

CARTA OBERTA AL CONSELLER D'ECONOMIA: QUE ELS PRESSUPOSTOS NO SIGUIN EXCUSA

En les darreres setmanes, per raons que totes i tots coneixem, s'ha parlat molt sobre si hi haurà nous pressupostos per a 2015 o si es prorrogaran. El Departament d'Economia i Coneixement i el mateix conseller Mas-Colell han dit que treballen per presentar un projecte de pressupostos per a l'any vinent, però a ningú no se'ns escapa que les circumstàncies polítiques a partir del pròxim 9 de novembre poden portar a la pròrroga dels pressupostos actuals.

La Confederació Sindical Catalana creu que amb pressupostos nous o prorrogats, hi ha instruments suficients per deixar ja de banda aquesta política de retallades i, a més, a partir del 9N s'obre una nova etapa en què s'ha de notar un canvi de rumb.

No podem consentir que els vessants principals de l'Estat del Benestar continuïn amputats i cal que sanitat, educació, atenció social i la resta de serveis públics tinguin atenció prioritària i passin al davant en les assignacions pressupostàries. 

No podem construir un nou Estat i passar per alt allò que és la seva raó de ser: el servei a les persones. No oblidem que l'Estat és el conjunt d'instruments de què es dota la ciutadania per donar cobriment a les seves necessitats, no pas una eina d'enriquiment o profit personal o polític.  

Exigim per tant, avançar decididament cap a la fi de les retallades, de totes, i uns serveis a la ciutadania realment públics i de qualitat. I quan diem públics volem dir que no es contemplin com a prestacions susceptibles de guany econòmic, sinó de possibilitats que té la ciutadania d'atendre les seves necessitats i/o millorar la seva qualitat de vida.

Pel que fa a les promeses fetes al personal de l'Administració de la Generalitat, el Govern ha de complir el promès i fer efectives la restitució del 100% de jornada i sou al personal interí i la percepció íntegra de les retribucions anuals de tot el personal. I no solament això, s'han d'establir les bases per a la recuperació, progressiva però efectiva, de totes les condicions de treball perdudes des de 2010.

Si hi ha pressupost per a 2015 no pot ser un altre pressupost de la misèria. Un país que es mou cap a la llibertat no pot consentir que la seva ciutadania percebi uns comptes que tan sols li retallen drets i possibilitats, a més, després d'anys de sacrificis. Quina confiança hi hauria en un nou Estat, si el Govern que vol ser-ne el principal impulsor continués en la mateixa línia d'escanyament?

I en el cas en què no s'aprovés un pressupost per a 2015, existeixen les figures de les ampliacions o dels suplements de crèdit, que es poden utilitzar per donar cobriment a aquestes necessitats.

Estem il·lusionats amb la possibilitat d'un país nou; la ciutadania ha donat la talla de manera exemplar durant anys i ha engolit les retallades si us plau per força, però de forma responsable i solidària. El que no pot ser és avançar cap a un nou Estat amb els mateixos vicis que la immensa majoria vol deixar enrere. Volem un nou Estat, volem un Estat social, al servei de les persones. No tolerarem que sigui a l'inrevés.

Cap comentari:

Publica un comentari