dimecres, 2 de juliol de 2014

La Confederació Sindical Catalana subscriu el Manifest del Col·lectiu de Treballadors de l'Estat de l'ANC

Recentment, els treballadors de l'Administració de l'Estat a Catalunya membres de la Sectorial d'Administracions Públiques de l'Assemblea Nacional de Catalunya van fer públic un manifest, en el qual, entre altres coses, es deia que si Catalunya esdevé un Estat independent i, per tant, assumeix plenes competències de govern i administració, els treballadors de l'Estat que així ho desitgin, han de romandre a Catalunya amb la mateixa categoria professional i condicions que tenen en el moment actual i se'ls ha de reconèixer l'antiguitat de l'Administració de procedència. Tan sols, segons aquest col·lectiu, haurien d'assumir la llengua catalana i usar-la en el seu lloc de treball, així com acatar les disposicions en matèria d'Administració i Funció Pública del nou Estat català.

Aquest manifest va ser assumit per la Sectorial d'Administracions Públiques de CDC, per ERC, la CUP i per la Intersindical-CSC. L'acte va tenir dues parts diferenciades: la primera, en què representants de la Sectorial d'Administracions Públiques de l'ANC -i en particular del col·lectiu de treballadors de l'Administració de l'Estat- van explicar la feina feta i el contingut del manifest, i la segona, amb la participació de representants de les organitzacions abans esmentades. La Intersindical-CSC va estar representada per Carles Sastre, el nostre secretari general, amb la qual cosa es mostra el nostre gran interès i compromís amb el procés que viu el nostre país i també amb el Sí+Sí en la consulta del 9 de novembre.

És de destacar que l'únic sindicat que hi va voler participar i adherir-se al manifest va ser el nostre, la Confederació Sindical Catalana. La resta no van contestar o van declinar la invitació, segons fonts del propi col·lectiu de treballadors de l'Estat a Catalunya.

Aquesta és una mostra més de posicions ambigües i de posicions clares. La Confederació Catalana, ara i sempre diu SÍ, SÍ i tants sis com faci falta.

 

Cap comentari:

Publica un comentari