dilluns, 22 de juliol de 2013

Ja no ens alimenten molles...

Ja no ens alimenten molles; ja volem el pa sencer! Més que voler-lo, el necessitem... Des de 2010 amb el sou que no tan sols no puja, sinó que se'ns retalla. I no és tan sols això: es retallen serveis, plantilles, les substitucions, tard, i tan sols amb comptagotes en serveis essencials... Es preveu una altra retallada l'any 2014 com la d'aquest any. Podem aguantar més d'aquesta manera? La resposta és tan senzilla com unànime: NO!!!

Per pal·liar la situació que patim, Funció Pública té la intenció d'acordar una sèrie de mesures de flexibilització horària i de millora de la conciliació de la vida familiar i laboral. S'ha creat una comissió dependent de la Mesa General de Negociació, a la qual s'ha posat el nom de "Comissió de Mesures de Flexibilitat". En resum, que, més bé o més malament, poc o molt, és milloraran aquestes condicions de treball.

No tenim pas la intenció d'enumerar les propostes de la part social, que hi són, s'han fet i moltes d'elles ja han rebut el no de l'Administració. Alguna s'ha acceptat... Ja us n'informarem amb concreció quan hi hagi alguna cosa definitiva. La reflexió que volem fer va per un altre cantó: una vegada més es canvien condicions econòmiques per condicions de qualsevol altra mena. Ja està bé que es millori la conciliació, es plantegin més dies o hores, recuperables o no, per temes de conciliació familiar i laboral, sobretot ara que se'ns ha retallat fins i tot això, que s'havia fet servir de moneda de canvi per no retribuir-nos com calia.

Ja els dies de lliure disposició, anomenats "moscosos", es van establir per no haver d'apujar sous d'acord amb la inflació. En l'Estatut bàsic de l'empleat públic i també en els acords de condicions de treball  i convenis es van anar augmentant els dies d'assumptes propis o de vacances com a premi per antiguitat a canvi de miserables increments retributius, almenys per a la majoria. Molts dies i pocs calés... I ara hi tornen.

No direm pas que no, del perdut treu-ne el que puguis... Ara, una cosa no treu l'altra. Ve una tardor calenta, en la qual es començarà a debatre la nova Llei de la funció pública, veurem com queda el tema dels pressupostos... Però d'una manera o altra és intolerable que, fins i tot treballant, hi hagi companyes i companys que no puguin cobrir les despeses habituals.Una cosa no pot tapar l'altra. No cal dir-ho: continuarem lluitant per una retribució digna i per la recuperació del poder adquisitiu perdut.

Cap comentari:

Publica un comentari