divendres, 16 de març de 2012

La Intersindical-CSC lliura el preavís de VAGA GENERAL i fa una crida a la participació.

Divendres 16 de març la Intersindical-CSC ha lliurat el preavís de convocatòria de Vaga General tal i com ja havia anunciat.

Cridem els treballadors i treballadores a respondre de manera contundent a l’aplicació de la Reforma Laboral del PP i a participar activament en les mobilitzacions que es convoquin per aturar aquesta mesura.

Aquesta nova reforma laboral dóna continuïtat a la progressiva degradació de les condicions laborals imposades en reformes anteriors.

L’objectiu real és incrementar encara més el poder de la patronal en les relacions laborals, aprofitant la crisi econòmica per a disciplinar i debilitar els treballadors i al moviment sindical.


Crida l’atenció que mentre l’objectiu formal de la reforma hauria d’haver estat la creació d’ocupació i l’estabilitat del mateix, el centre del debat s’ha situat en com disminuir el cost de l’acomiadament. S’eliminen els contractes amb l’ indemnització de 45 dies per any treballat en els acomiadaments improcedents i es substitueix per un únic indefinit de 33 dies per any treballat i un màxim de 24 mensualitats.

Es generalitza l’acomiadament objectiu per causes econòmiques amb indemnització de 20 dies per any treballat; les empreses podrà acomiadar tan sols justificant una caiguda de vendes, encara que segueixi obtenint beneficis. S'inclou un nou supòsit d'acomiadament objectiu al personal laboral del sector públic per insuficiència pressupostària sobrevinguda.

A més, s’ataca frontalment a la negociació col·lectiva donant tot tipus de facilitats a les empreses per a desvincular-se del pactat en conveni tan en salaris com en condicions laborals. La ultraactivitat dels convenis es limita a dos anys.

Cap comentari:

Publica un comentari