divendres, 13 de gener de 2012

FINS QUE NO CALGUI DIR "NO ÉS AIXÒ"


MANIFESTACIÓ: EL 18 DE GENER DE 2012,
A LES 17.30, DES DE LA PLAÇA DE SANT JAUME FINS AL PARLAMENT

Els empleats públics sortirem al carrer en protesta contra les retallades de drets i de condicions laborals i en defensa dels serveis públics, que volem que siguin de qualitat.. La manifestació unitària està convocada per totes les organitzacions sindicals del sector públic, tal i com la Intersindical-CSC havia demanat des d'un principi. El recorregut serà des de la plaça de Sant Jaume cap al Parlament. Coincidirà amb el primer dia de debat de les esmenes a la totalitat als pressupostos de la Generalitat per a 2012.

Les retallades que la Generalitat aplicarà en el Capítol 1, el de despeses de personal, pretenen estalviar 625 milions d'euros. Les principals mesures que vol prendre la Generalitat són la imposició de la reducció d'un terç de jornada i sou a 8.000 persones interines, la rebaixa en les pagues extraordinàries (en la proporció que correspon a les administracions autonòmiques, un estalvi estimat en 306 milions), la no convocatòria de noves places públiques, la congelació de les aportacions al pla de pensions i al Fons d'Acció Social, la desaparició del tiquet menjador, la suspensió dels complements de productivitat i d'assistència (aquest darrer cas, afecta col·lectius específics), la reducció dels dies d'assumptes propis de 9 a 6 i l'eliminació dels premis consistents en dies addicionals de vacances per antiguitat.

Algunes de les mesures són temporals -ja veurem com van les coses de cara als pressupostos de 2013...-, com la reducció de les pagues extraordinàries, la supressió dels complements de productivitat i la suspensió en el pla de pensions i el FAS, però la majoria són canvis estructurals que marcaran un abans i un després en les condicions salarials i laborals dels empleats públics catalans. Per exemple, les treballadores públiques tenim dret a percebre el 100% del salari durant el primer any de vida dels nostres fills, tot reduint la jornada en un terç. Això s'acabarà. Un altre dels ossos que toca aquesta reforma és el dret a percebre el 100% del sou en casos d'incapacitats temporals llargues per malaltia.

Per això i per mostrar que no els ho posarem fàcil de cara a futures noves retallades, els treballadors i treballadores del sector públic hem de caminar conjuntament amb la resta de la ciutadania en la defensa dels serveis públics i dels drets socials, per tal d'impedir unes polítiques que pretenen desballestar el ja feble Estat del Benestar.

MOBILITZAT!

PER LA DEFENSA DELS NOSTRES DRETS,

PER UNS SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT!

EL 18 DE GENER,
A LES 17.30 HORES
 TOTES I TOTS A LA PLAÇA DE SANT JAUME DE BARCELONA!

Cap comentari:

Publica un comentari