dilluns, 12 de desembre de 2011

ENS REUNIM AMB LA VICEPRESIDENTA

El passat divendres ens vam reunir amb la vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega i la secretaria d'Administració i Funció Pública, Pilar Pifarré.

En aquesta reunió els vam exposar la valoració de la Intersindical-CSC sobre el paquet de retallades que ha posat l'Administració sobre la taula per aplicar al personal de la Generalitat de Catalunya.

Els vam deixar ben palès que aquestes mesures tan sols poden portar a la destrucció d'ocupació i a la precarització dels serveis públics. Vam presentar-los les propostes que han sortit d'aquesta valoració i les línies roges que defensarem de manera irrenunciable:
  • Manteniment de tots els llocs de treball, sense fer fora ni una sola persona interina.
  • Manteniment del poder adquisitiu: cal concretar l'excepcionalitat de les mesures de retallada, així com la seva temporalitat. Cal establir mecanismes de recuperació del poder adquisitiu. 
La Intersindical-CSC  considera un insult que es parli de "privilegis" referint-se a dies de premi per antiguitat, dies d'assumptes personals, ajuts al menjar, complement fins arribar al 100% de les retribucions en cas d'Incapacitat Temporal... En la reunió vam posar ben de manifest que aquests pretesos "privilegis" són millorats en molts convenis col·lectius d'empreses privades i tan sols van ser "aconseguits" a canvi d'escarransir els increments salarials, iguals a l'IPC de l'Estat en el millor dels casos.

Vam posar de manifest que des de juny de 2010 portem acumulada una pèrdua de poder adquisitiu del 13% i que el que cal és un canvi de polítiques de fiscalitat i de despesa social, així com d'actuació del sector públic no com una màquina de privatitzar, sinó com un element de generació d'estabilitat i de demanda interna. 

Diuen que hem de contribuir més en temps de crisi perquè tenim la feina fixa. Ho deuen haver preguntat a totes les persones interines? A més, com podrem les persones que segons ells "ho tenim millor" donar una empenta a l'economia estant escanyats d'aquesta manera?

Per acabar, mal anem quan es considera privilegiada una persona per haver-s'ho lluitat molt i haver aconseguit a costa de suors, maldecaps i molt estudiar un trist sou sotmès a les vel·leitats més diverses! Això que el dret al treball és un dret fonamental...


Cap comentari:

Publica un comentari