dilluns, 3 d’octubre de 2011

JORNADA DEL 3 D'OCTUBRE

Avui hem portat a cap la jornada de lluita del 3 d'octubre, juntament amb la resta de sindicats membres de la Federació Sindical Mundial, organització fundada l'any 1945 i cofundadora de la Organització Internacional del Treball.

Per què el 3 d'octubre? Perquè va ser el 3 d'octubre de 1945, com hem dit, a París, que es va fundar aquesta organització, que aglutina 80 milions de treballadors/es de 120 estats.

La jornada s'ha iniciat amb una trobada de delegats/des de totes les Federacions de la Intersindical-CSC, dintre de la qual els secretaris nacionals de Formació i d'Acció Sindical han impartit una xerrada sobre els orígens de l'actual situació de crisi i les principals modificacions normatives que han restringit els drets de les treballadores i treballadors, sota el títol Canvis en la normativa laboral: desmuntant l'Estat del Benestar.

A continuació ens hem concentrat davant la seu central del Departament d'Empresa i Ocupació, on hem lliurat un escrit dirigit al conseller, en el qual es contenen les principals reivindicacions de la Intersindical-CSC  i de la Federació Sindical Mundial: manteniment dels pilars de l'Estat del Benestar i del caràcter públic dels serveis, foment de l'activitat econòmica, ocupació de qualitat, jornada laboral de 7 hores i, en definitiva, que l'economia i la política dels estats estigui al servei de la ciutadania i no dels interessos econòmics que tan sols busquen guanys particulars i fomenten desigualtats.

També ens hem concentrat davant l'Oficina de Treball de la Generalitat del carrer Sepúlveda de Barcelona i les diverses unions territorials han portat a cap activitats descentralitzades i de sensibilització a les empreses.

Aquesta jornada d'acció se suma a les mobilitzacions que anem fent en els darrers mesos, com les que han tingut lloc davant de l'Institut Català de la Salut i en els darrers mesos a la plaça de Sant Jaume, en reivindicació d'uns serveis a la ciutadania públics i de qualitat, amb l'única diferència que avui ha estat en el marc d'aquesta jornada internacional de lluita de la Federació Sindical Mundial.

Cap comentari:

Publica un comentari